Zelfwaarneming door Tineke Miggels

Na 9 maanden krom lopen door psychische oorzaak, kwam ik Inge tegen, het was geen toeval, het was het juiste moment.
Met hulp van Inge heb ik door de zelfwaarneming leren zien waarom ik letterlijk en figuurlijk gebogen door het leven ging.
Ik heb leren zien hoe ik door mijn eerste levensjaar, die ik in het ziekenhuis heb doorgebracht, onbewust ben gevormd tot de gene die ik was, van binnen klein en verdrietig en bang om door de mensen om me heen afgewezen te worden. Door alles van mezelf onder ogen te zien werd ik iemand en kon ik blij zijn met mezelf en de mensen om mij heen.
Na jaren kwam er borstkanker, ik was sterk en wilde de buitenwereld graag laten zien hoe sterk ik wel niet was, de zelfwaarneming stond op een laag pitje.
Na twee jaar kwam de hartinfarct, ik werd door God of het leven wakker geschud, mijn gevoel lag weer overhoop en ik begon door de zelfwaarneming in te zien hoe ver ik weer van mijn innerlijke ik verwijderd was. Weer moest ik alles van mijzelf onder ogen zien, dit koste weer heel veel tranen en pijn en het gaat steeds dieper.
Maar er kwam ook ruimte en het zeker weten dat niets voor niets is, dat alles een reden heeft en dat er een energie is, ik noem het God, die wel degelijk aanwezig is als wij er maar voor openstaan.
Daarom ben ik blij en dankbaar dat ik Inge op het juiste moment heb ontmoet en dat zij mij heeft geholpen, telkens weer, om mijn pijn en moeite onder ogen te zien.

Marknesse 8 januari 2011

Comments are closed.